Tüm Sorularınız İçin (0216) 561 54 78

2 Katlı Prefabrik Ev Yapımı Nasıl Olmalıdır?

2 katlı prefabrik ev yapımında genellikle üst katın tasarımı, alt katın tasarımına benzer bir şekilde üretimi gerçekleştirilir. Bununla birlikte üst kat için tercih edilen malzemelerin yapısı, alt katın malzemelerinden daha hafif olmalıdır, alt katın taşıyacağı malzemenin daha fazla yük taşıyabilmesi gerekir. 2 katlı prefabrik evlerde, üst katın yapısı genellikle çelik veya alüminyum gibi hafif malzemelerden yapılır.

2 katlı prefabrik ev yapımında kullanılan malzemeleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

Hafif ve dayanıklı bir malzeme olduğu için yapıların çatısı ve yük taşıyan elemanları için çelik malzemeler kullanılır. Ev içerisindeki merdivenin iskeleti yine çelik malzemeden tercih edilebilmektedir.

Sağlam ve dayanıklı bir malzeme olduğu için temel ve taban yapıları için beton kullanılır.

Hafif ve dayanıklı bir malzeme olduğu için çatı, pencere ve kapı gibi yüzeyler için alüminyum malzemeler kullanılır.

Isı ve ses yalıtımı için cam yünü kullanılır. İç mekanlar için ahşap malzemeler kullanılır. Ahşap, sıcaklık ve nem dengelerini korur ve evin içinde rahat bir ortam yaratır. Aynı zamanda şık bir şekilde görünüm elde etmek için oturma odası, mutfak ve duş gibi alanlarda kullanılabilmektedir.

Bu malzemelerin yanında 2 katlı prefabrik yapımında kullanılan malzemeler daha da eklenebilir. Bu malzemelerin seçimi, yapının amacına, bölgenin iklim koşullarına ve yerel inşaat standartlarına göre değişkenlikler gösterilebilir.

Güvenli Yaşam olarak üretmiş olduğumuz dubleks prefabrik evlerimizi inceleyebilirsiniz. Bununla birlikte isteklerinize göre tasarıların hayata geçirilmesi için profesyonel kadromuzla iletişime geçebilir hayallerinizdeki lüks ev ve lüks villalara ulaşabilirsiniz.

Paylaş

Diğer Bloglarımız

Fiyat & Bilgi Al